Experter på eluppvärmda säkerhetsfönster för fartyg

Vi designar och tillverkar skräddarsydda fartygsfönster för alla typer av fartyg. Främst för nybyggda fartyg, men även vid renovering, där vi ersätter befintliga fönster. Vi är också experter på eluppvärmda säkerhetsfönster på den marina sidan och kan erbjuda alla valfria glasuppbyggda konstruktioner med ingående eluppvärmd funktion. Inkopplingsspänningen är från 24 volt och uppåt. 

Vi levererar eluppvärmda glas som bygger på motståndsvärme, med ett naturligt motstånd i glasytan. Det betyder att vi inte har några synliga trådar eller rutnät som stör sikten genom glaset, som ser ut som ett vanligt glas fast det är eluppvärmt. Effekten dimensioneras till cirka 500-700 watt per kvadratmeter, vilket ger branschens mest effektiva avisning. Med våra eluppvärmda glas uppstår varken kondens eller isbildning på in- eller utsidan. Vi har lång erfarenhet av att leverera denna lösning till den marina sektorn och fordonssidan, med en rad kunder i Norden.

Konstruktionen av våra fartygsfönster bygger på samma design och teknik som på fordonssidan. Säkerhetsfönstren för fartyg är framtagna för maximal passform och enkelt montage och har inga begränsningar när det gäller glastjocklek eller typ av konstruktion. 

Vår unika konstruktion i hög säkerhetsklass gör ingen åverkan på skrov och hytt – en lösning vi är ensamma om att kunna erbjuda.

Vill du veta mer?

Martin Bjälkefors
070-744 76 40
martin@strigin.se

Intressanta artiklar