Vårt fönsterkoncept passar till alla typer av fritidsbåtar.

Som en av Sveriges ledande och mest kompetenta aktörer inom säkerhetsglas, har vi utvecklat ett fönsterkoncept till alla typer av fritidsbåtar. I samarbete med ditt försäkringsbolag hjälper vi dig att byta ditt trasiga fönster i din båt.

Vi byter ut trasiga rutor till både segel- och motorbåtar. Här Regina af Vindö, där vi bytt ut samtliga rutor.

Så här enkelt är det:

Kontakta ditt försäkringsbolag. Viktigt att du får ett försäkringsnummer.

Hör av dig till oss. Vi håller kontakten med ditt försäkringsbolag.

När ditt fönster är färdigt kommer vi till dig för montage på plats.

Alla typer av fritidsbåtar

Vi sätter in nya fönster i alla typer av fritidsbåtar, oavsett fönstrens form, dimension och hörnradie. De kan vara böjda, plana, vara av färgat glas och i alla typer av storlekar. För oss finns det ingen begränsning.

I vårt koncept möter nytt material gammalt i snäva toleranser. Och vi utför ett komplett arbete med fulla garantier.

I samarbete med ditt försäkringsbolag

Byte till ny ruta sker precis på samma sätt som när du gör det på din bil. Oftast betalar du endast din försäkrings självrisk.

Börja med att kontakta ditt försäkringsbolag. När du fått ditt försäkringsnummer så hör du av dig till oss. Resten sköter vi.

Vi hjälper alla med fritidsbåtar över hela Sverige.

Unik konstruktion

Strigin tar ett helhetsgrepp genom att erbjuda en unik egenutvecklad konstruktion och montagemetod. Allt vi gör baseras på 3D-skanning och laserskuret glas för bästa precision.

Ingen borrning eller annan åverkan på skrovet görs. Glas och ram monteras utifrån en egenutvecklad metod som eliminerar risken för sprickbildning. Metoden garanterar hållfasthet, täthet och åldersbeständighet över tid och ger ett fönster som upplevs som original. Denna lösning är vi ensamma om att kunna erbjuda.

Vi jobbar bara med material i högsta korrosionsklass och vi följer givetvis kraven för CE-märkning.

Äkta säkerhetsglas

Vi monterar bara äkta säkerhetsglas. Det hänger ihop med vår stolta yrkestradition och vår respekt för att våra kunder ska uppleva fönstren som original eller så nära original som det är möjligt. Det är alltid vårt mål. I varje projekt.

Eftersom vi bara använder äkta säkerhetsglas – inte någon form av plast/Polykarbonat – garanterar vi reptåliga fönster, exceptionellt goda optiska egenskaper (inskränker inte eller förvränger siktfält), motståndskraftiga mot yttre påverkan som vind, sol, regn, saltvatten, luftföroreningar med mera. En annan anledning till att vi har valt glas som material är att det är åldersbeständigt. Det innebär att det inte gulnar eller ändrar utseende med tiden.

Läs mer om äkta säkerhetsglas.

För äkta säkerhetsglas gäller att tester och certifikat endast utförts av ett ackrediterat organ för att vara godkänt för användning i en fritidsbåt. Något Strigin alltid följer.

Montage på plats

Monteringen av dina nya fönster sker alltid på plats hos dig. Oavsett om båten är sjösatt eller ligger på land.

Vi gör alltid en bedömning av din båt

Vi vill vara tydliga med att varje projekt är unikt. Innan vi bestämmer oss för att genomföra ett projekt börjar vi med en inspektion. Då gör vi en bedömning av vilka förutsättningar just din båt har och vad som krävs av oss för att kunna hjälpa dig.

Made in Sweden

Allt från produktutvecklig till produktion sker i egen regi, i lokaler strax utanför Strängnäs. Vår erfarna personal är en garant för full kontroll över tillverkningsprocess och kvalitét.

Ett urval av projekt:

Trasigt fönster? Kontakta Martin.

Martin Bjälkefors
070-744 76 40
martin@strigin.se

Intressanta artiklar

Strigin säkerhetsfönster för krävande marin miljö.

Vi erbjuder ett helsvenskt skräddarsytt fönsterkoncept till alla typer av fartyg. Vår unika konstruktion i hög säkerhetsklass gör ingen åverkan på skrov och hytt – en lösning vi är ensamma om att kunna erbjuda.

Äkta säkerhetsglas inskränker och förvränger inte siktfältet. En förutsättning för att kunna göra ett bra jobb på sjön.

Fönsterlösningar för alla fartyg

Vi designar och tillverkar skräddarsydda fartygsfönster för alla typer av fartyg. Främst vid nybyggnation, men även vid renovering, där vi ersätter befintliga fönster.

Vår spännvidd och kompetens är stor och vi designar och tillverkar både glaspartier och fartygsfönster, det vill säga fönster med ram.

Fönsterlösningar för alla behov

Vi konstruerar och tillverkar i rostfritt stål eller aluminium efter dina behov och gällande klassning.

Välj mellan isolerglas, härdat glas, laminerat glas, eluppvärmda glas, men även öppningsbara fönster, glas med solskyddsfilm och solskyddsgardiner. Vi tillverkar fasta fönster, skjutbara fönster och fönster som hängs med gångjärn.

Unik konstruktion som inte förstör fartygets CE-märkning

Våra säkerhetsfönster består av en yttre och inre fönsterram som klämmer fast glaset istället för att använda genomgående bultar. Det gör att ingen borrning och åverkan på fartyget behöver göras.

Fönsterramarna laserskärs, licenssvetsas och pulverlacks för exakta dimensioner, hörnradier och tjocklekar. Ja, allt som påverkar slutresultatet för passform och utseende.

Skruvar, bultar och muttrar är zink-nickel anodiserade för bästa livslängd och skydd mot korrosion.

Våra säkerhetsfönster håller alltid högsta säkerhetsklass och innehar konstruktion- och designpatent

Läs mer om vårt fönsterkoncept.

Nära samarbete

Strigin är med tidigt i processen inför tillverkningen av ett fartyg och i nära samarbete med konstruktören bedömer vi vilken fönstertyp och tjocklek på säkerhetsglas som är bäst lämpat. Utifrån det tar vi fram CAD-ritningar och underlag som konstruktören sedan lägger in i fartygsritningarna.

Montering

Våra fönsterlösningar är designade för att vara enkla att montera och våra kunder monterar fönsterlösningarna på egen hand. En monteringsanvisning följer alltid med våra leveranser.

Äkta säkerhetsglas

Eftersom vi bara använder äkta säkerhetsglas – inte någon form av Polykarbonat – garanterar vi reptåliga fönster, exceptionellt goda optiska egenskaper (inskränker inte eller förvränger siktfält), som inte blir statiskt och drar till sig damm eller smuts. En annan anledning till att vi har valt glas som material är att det är åldersbeständigt. Det innebär att det inte gulnar eller ändrar utseende med tiden. En förutsättning för att kunna göra ett bra jobb på sjön.

Läs mer om äkta säkerhetsglas.

Made in Sweden

Allt från produktutvecklig till produktion sker i egen regi, i lokaler strax utanför Strängnäs. Vår erfarna personal är en garant för full kontroll över tillverkningsprocess och kvalitét.

Vill du veta mer?
Strigin Säkerhetsglas Jan

Martin Bjälkefors
070-744 76 40
martin@strigin.se

Fartyg & varv
Intressanta artiklar